zondag 1 juni 2008

klimmuur Osdorp geopend

Een dag die volgens het KNMI in het water zou vallen werd een geslaagde klimdag. De neerslag liet op zich wachten en gaf Robin en mij de tijd om dé Noord-Hollandse klimstekken te bezoeken. Uiteraard beginnen we in Spaarnwoude, waar ik achttien routes foutloos uitklom. Robin zette zijn PR naar nieuwe hoogte door de langste route, Venus Flytrap (6a+) in enen uit te klimmen.
Na deze successen besluiten we een stukje verderop te kijken. In Amsterdam-Osdorp wordt vandaag een nieuwe buitenklimmuur geopend. Helemaal nieuw is hij niet – de wand heeft eerst bij de Jaap Edenbaan gestaan – maar is nu in ere hersteld en opgeknapt. Het officiële gedeelte (de opening door de Wethouder) hebben we gemist, zodat we meteen de wand op kunnen.

We voelen dat we niet meer helemaal ‘vers’ zijn, maar krijgen een aardige indruk van de veelzijdigheid van de klimmuur. De moeilijkste routes zijn voor ons vrijgelaten, op de eenvoudigere (niet overhangende) routes is de wand druk bezet. We spreken de voorzitter, Thom Bogaard, die ons vertelt dat de muur alleen onder toezicht geopend zal zijn. Best zonde, dat je hier niet net als in Spaarnoude gewoon kan klimmen als je het uitkomt. Het heeft allemaal met veiligheid en vooral aansprakelijkheid te maken.
In ieder geval hebben we vandaag kunnen proeven van de wand, die erom gevraagd eens van links naar rechts en achterstevoren door ons beklommen te worden. We’ll be back!

Geen opmerkingen: